Atheïsme: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (Onjuist hoofdlettergebruik)
Regel 1: Regel 1:
Het '''atheïsme''' is een soort "niet-geloof". Je gelooft dan in geen enkele god of bovennatuurlijke kracht. Je kijkt naar de wetenschap en probeert dingen wetenschappelijk te verklaren. Volgens atheïsten gebruiken gelovigen God als een manier om dingen te verklaren die we niet op een wetenschappelijke manier kunnen verklaren. Het atheïsme bestond vroeger bijna niet. Iedereen had toen wel een geloof. Met de 20e eeuw gingen de mensen meer zelf nadenken en gingen ze ook bedenken dat er misschien helemaal geen God bestond. Nog steeds wint het atheïsme terrein. Vooral in West-Europa. Er is ook een verband te zien. In landen waar de bevolking rijk is wonen relatief veel atheïsten. In arme landen met honger en geweld wonen veel gelovigen. Dit kan komen doordat mensen in arme landen steun zoeken die ze vinden in het geloof. Mensen uit westerse landen hebben het over het algemeen erg goed en hebben geen reden om in een God te geloven die zelfs dingen van hen vraagt (naar de kerk, moskee, synagoge gaan enzo). Maar dit verband geldt niet voor de [[Verenigde Staten]], want dat is een heel erg rijk land maar er zijn toch veel meer gelovigen dan bijvoorbeeld in [[Nederland]]. Vooral het christendom verliest terrein. De islam groeit nog best snel.
+
Het '''atheïsme''' is een soort "niet-geloof". Je gelooft dan in geen enkele god of bovennatuurlijke kracht. Je kijkt naar de wetenschap en probeert dingen wetenschappelijk te verklaren. Volgens atheïsten gebruiken gelovigen goden als een manier om dingen te verklaren die we niet op een wetenschappelijke manier kunnen verklaren. Het atheïsme bestond vroeger bijna niet. Iedereen had toen wel een geloof. Met de 20e eeuw gingen de mensen meer zelf nadenken en gingen ze ook bedenken dat er misschien helemaal geen god bestond. Nog steeds wint het atheïsme terrein. Vooral in West-Europa. Er is ook een verband te zien. In landen waar de bevolking rijk is wonen relatief veel atheïsten. In arme landen met honger en geweld wonen veel gelovigen. Dit kan komen doordat mensen in arme landen steun zoeken die ze vinden in het geloof. Mensen uit westerse landen hebben het over het algemeen erg goed en hebben geen reden om in een god te geloven die zelfs dingen van hen vraagt (naar de kerk, moskee, synagoge gaan enzo). Maar dit verband geldt niet voor de [[Verenigde Staten]], want dat is een heel erg rijk land maar er zijn toch veel meer gelovigen dan bijvoorbeeld in [[Nederland]]. Vooral het christendom verliest terrein. De islam groeit nog best snel.
   
 
[[Categorie:Geschiedenis]]
 
[[Categorie:Geschiedenis]]

Versie van 28 aug 2014 22:39

Het atheïsme is een soort "niet-geloof". Je gelooft dan in geen enkele god of bovennatuurlijke kracht. Je kijkt naar de wetenschap en probeert dingen wetenschappelijk te verklaren. Volgens atheïsten gebruiken gelovigen goden als een manier om dingen te verklaren die we niet op een wetenschappelijke manier kunnen verklaren. Het atheïsme bestond vroeger bijna niet. Iedereen had toen wel een geloof. Met de 20e eeuw gingen de mensen meer zelf nadenken en gingen ze ook bedenken dat er misschien helemaal geen god bestond. Nog steeds wint het atheïsme terrein. Vooral in West-Europa. Er is ook een verband te zien. In landen waar de bevolking rijk is wonen relatief veel atheïsten. In arme landen met honger en geweld wonen veel gelovigen. Dit kan komen doordat mensen in arme landen steun zoeken die ze vinden in het geloof. Mensen uit westerse landen hebben het over het algemeen erg goed en hebben geen reden om in een god te geloven die zelfs dingen van hen vraagt (naar de kerk, moskee, synagoge gaan enzo). Maar dit verband geldt niet voor de Verenigde Staten, want dat is een heel erg rijk land maar er zijn toch veel meer gelovigen dan bijvoorbeeld in Nederland. Vooral het christendom verliest terrein. De islam groeit nog best snel.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Atheïsme&oldid=354623"