LEGO Mindstorms: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Categorie:Speelgoed)
Regel 14: Regel 14:
 
{{beginnetje}}
 
{{beginnetje}}
 
[[Categorie:Computer]]
 
[[Categorie:Computer]]
  +
[[Categorie:Speelgoed]]

Versie van 31 mei 2010 12:15

Lego Mindstorms zijn robots van Lego. Je moet de Lego zelf programmeren. Je kunt de lego robot programmeren dat hij een rondje rijd (als je een Lego robot bouwt met wielen). Er bestaat ook lego mindstorms nxt 2.0 en lego mindstorms nxt. Op lego mindstorms nxt 2.0 heeft meer megabytes voor bestanden (dus er kunnen meer programma's op).

Behalve een robot kan je nog veel meer maken van Mindstorms zoals een krokodil en een ballenschieter. Verder kun je ook nog dingetjes zelf bedenken wat je leuk vindt. Als je klaar bent met bouwen dan kun je 'm programmeren.

Ieder jaar is er een Nederlands Kampioenschap Robocup Junior en dat was dit jaar (op 29 mei 2010) in Nemo Amsterdam. Kinderen tussen de 9 en 19 jaar kunnen met zelfgebouwde robots meedoen, dit gebeurt in schoolteams. Robocup wedstrijden zijn er in 26 landen over de hele wereld. Onderdelen van de wedstrijd zijn dansen, redden en voetbal en dit dan door robots die geprogrammeerd zijn.

Externe links

Robocupjunior.nl


Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaNPO KennisGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud) • WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchooltvBeeld & GeluidYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=LEGO_Mindstorms&oldid=158028"