Portaal:ABBU/Artikelen: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 67: Regel 67:
 
==Robots die lesgeven==
 
==Robots die lesgeven==
 
Er zijn al robots die les kunnen geven. Maar kunnen ze ook echt een leraar vervangen?
 
Er zijn al robots die les kunnen geven. Maar kunnen ze ook echt een leraar vervangen?
  +
  +
Op de basisschool in de zuid-koreaanse stad Doegu krijden de leerlingen sind een week Engelse les van 29 robots.
  +
De apparaten worden bestuurd door leraren op de Filippijnen.
  +
De 29 onderwijsrobots zijn ongeveer één meter groot en rijden op wielen door de klaslokalen.
  +
Ze kunnen spreken met de leerlingen en gebaren maken met hun armen.
  +
Hun hoofd bestaat uit televisiescherm,waarop een geanimeerd gezicht is afgebeeld.
  +
Leraren worden afgebeeld door camera's op het ge
   
 
==De eerste robots==
 
==De eerste robots==

Versie van 4 aug 2011 14:36

Logo bredeschool academie zomerschool.jpg
Klik hier om terug te gaan naar het ABBU-Portaal.


Tijdens de Zomerschool werken we aan deze artikelen:

Een robot als huisdier

Er bestaan al huisdierrobots. Wat vinden mensen ervan? En moeten ze ook zorgen voor deze huisdieren? Daarover gaat deze tekst.

Robots als hulp in huis

Er zijn allerlei robots die je kunnen helpen in huis, bijvoorbeeld om te stofzuigen. Over dat soort robots gaat deze tekst.

Ze hebben er nu al een Robot die de tv voor je kan aanzetten en naar de koelkast kan lopen om er een drankje uit te halen. Er is zelfs een Robot die 1,50 meter lang en 58 kilo weegt. Deze Robot werd ontwikkeld door het Nationaal Institute of Advanced,Industrial Science And Technolyin Japan. Deze Robot kan allerlei klusjes in huis doen en communiceren met mensen. Op het moment word in Japan onderzocht hoe Robots mee kunnen doen in de maatschapij. De Robot kan de meeste menselijke bewegingen na doen,behalve rennen. Dat laaste is nog niet mogelijk omdat sommige onerdelen nog te zwaar zijn. Bij het rennen zou de Robot dan te veel trillen en lawaai maken. Wel kan de Robot gesprekken voeren en zelfstandig taken uitvoeren. Zo kan de Robot zelf naar de koelkast lopen, en deze naar zijn eigenaar brengen.

De hersenen van een robot

Kunnen robots denken? En als dat zo is: denken ze dan net zo als mensen?

Robots en emoties

Kunnen robots voelen? Kunnen zij vrienden maken? Kunnen zij je vriend zijn? Over dit soort vragen gaat deze tekst.


Onderzoekers van de universiteithertfordshire.

Hebben robots ontwikkeld die verschilende emoties kunnen ontwikkelen.

De kunst matige emoties van de robots.

zijn gebaseert op die van een mens.

Een robot in je lichaam

Sommige robots zijn zo klein dat ze in je lichaam kunnen. Deze robots heten nanorobots. Wat doen ze eigenlijk? Daarover gaat deze tekst.

Robots en veiligheid

Volgens sommige mensen zijn robots gevaarlijk. Is dat zo?

Robots kunnen ook juist gevaarlijk werk doen, dat dan niet meer door mensen gedaan hoeft te worden. En zijn er echt wel eens ongelukken gebeurd met robots? Daarover gaat deze tekst.

Robots zijn ideaal voor werk op gevaarlijke plaatsen. Je kunt ze harder met dan mensen maken,met extra sterke omhulsels die bestand zijn tegen hitte, kou en chemische stoffen.

Robots en werk

Als robots al ons werk gaan doen, is er dan nog wel werk voor mensen?

                                   Robots en werk!

Een robot die in een fabriek werkt,die bijvoorbeeld schroeven aandraait klinkt niet echt spannend. Een lopend en blaffend speelgoedhondje dat bevelen als stop en zit klinkt veel leuker! Robots die zijn gemaakt werk kunnen er heel anders uitzien dan speelrobots,maar ze hebben veel dezelfde onderdelen.


                           Altijd aan het werk!

Tegenwoordig werken er steeds meer robots in fabrieken,kantoren,scholen ziekenhuizen enzovoort. Meestal doen ze simpel werk waar een beweging of handeling voor nodig is. Zoals met verfspuiten werken of dingen in dozen doen. Deze robots hebben een bewegend deel waarmee ze hun werk doen. In minder gevallen beweegt de hele robot meestal op wielen.

Robots in het ziekenhuis

Robots kunnen operaties doen die een mens niet kan.

Robots als autobestuurders

Lekker achterover liggen in je auto, terwijl de robot je auto bestuurt. Dat kan.

Robots die lesgeven

Er zijn al robots die les kunnen geven. Maar kunnen ze ook echt een leraar vervangen?

Op de basisschool in de zuid-koreaanse stad Doegu krijden de leerlingen sind een week Engelse les van 29 robots. De apparaten worden bestuurd door leraren op de Filippijnen. De 29 onderwijsrobots zijn ongeveer één meter groot en rijden op wielen door de klaslokalen. Ze kunnen spreken met de leerlingen en gebaren maken met hun armen. Hun hoofd bestaat uit televisiescherm,waarop een geanimeerd gezicht is afgebeeld. Leraren worden afgebeeld door camera's op het ge

De eerste robots

George Devol & Joseph Engelberger waren de uitvinders van de robot. De robot werd gemaakt in 1954.Hij heet Mr.Asohi en kan bierflessen openen en pinten tappen in minder dan 2 min. (Een pint tappen is een glas vullen met bijvoorbeeld bier)De robot weegt 1 ton en duurde 200 werkuren om hem te maken. Hij kost iets van 125.000 euro. Weetje:Het is wettenschappers zelfs gelukt om een biologische brein van een rat te koppelen aan een robot. Veel eerder waren er ook al diverse robotachtige machines. Alleen deze machines,die automaat of automaten werden genoemd,konden maar een beperkt aantal.Ze waren niet programeerbaar. Daarvoor moest eerst de computer worden uitgevonden.

Weetjes:Wist je dat er zelfs een robot bestaat die kan ruiken. Wist je dat er zelfs een robot bestaat die kan zwemmen!!!

bron: steljevraag.nl & extendlimits.nl & digitalworld.be & wikipedia.nl

Robots en leren

Er zijn robots die van elkaar kunnen leren. Maar hoe kunnen robots van elkaar leren?

Robots en milieu

Kunnen robots helpen bij het oplossen van milieuproblemen?

Robots en muziek

Op welke manier kunnen robots muziek maken?

Robots en vliegen

Kunnen robots vliegen als een vogel?

De zogenaamde SmartBird is geïnspireerd op de zilvermeeuw. De vliegbewegingen van deze vogel worden tot in detail gekopieerd door het apparaat.

De vleugels bewegen niet alleen naar boven en naar beneden, maar kunnen net als bij levende vogels ook buigen en draaien. Het 450 gram zware apparaat dat ook de vorm van een vogel heeft, steeg op door te klapperen met ruim twee meter lange vleugels.

Niet alleen de vleugels helpen het dier overigens bij het vliegen. Ook de staart van het robotdier heeft een belangrijke functie bij het winnen van hoogte.

Zelfs het lichaam van de vogel kan bewegen, zodat het apparaat gemakkelijk van richting kan veranderen in de lucht. De robot is op afstand bestuurbaar.

bron: nu.nl en youtube.com

Links


Woordenschat

www.WoordWiki.nl Wiki met woordclusters

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:ABBU/Artikelen&oldid=193865"