Saint Kitts en Nevis

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Federatie van Saint Kitts en Nevis
Federation of Saint Kitts and Nevis

Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Coat of arms of Saint Kitts and Nevis.svg KNA orthographic.svg

Hoofdstad Basseterre
Aantal inwoners 54.000 (2021)
Oppervlakte 261 km²
Regeringsvorm Parlementaire monarchie
Koning Charles III van het Verenigd Koninkrijk (sinds 2022)
Premier Timothy Harris (sinds 2015)
Godsdienst Christendom (89,6%)
Geen religie (8,7%)
Hindoeïsme (1,8%)
Overig (1,9%)
Taal Engels (English)
Munteenheid Oost-Caribische dollar
Volkslied Oh Land of Beauty
Nationale feestdag 19 september
Landcode KNA

Saint Kitts en Nevis, soms ook Saint Christopher en Nevis genoemd, is een land in de Caraïbische Zee in Midden-Amerika. Het land bestaat uit twee eilanden, Saint Kitts en Nevis. Deze twee eilanden liggen zo'n 3 kilometer uit elkaar. Saint Kitts en Nevis behoort tot de Kleine Antillen en ligt in de buurt van Sint Eustatius, Anguilla en Antigua en Barbuda. De hoofdstad is Basseterre en de bevolking spreekt Engels.

De twee eilanden werden ontdekt door Christoffel Columbus in 1493. Toch duurde het tot 1623 voordat er kolonies gesticht werden. Vanaf toen vestigden de Britten en Fransen zich hier. Vanaf 1713 behoorden de eilanden officieel tot het Verenigd Koninkrijk. Saint Kitts en Nevis stonden bekend om hun productie van suiker. In 1882 werden Saint Kitts, Nevis en Anguilla verenigd tot één kolonie. In 1983 werden Saint Kitts en Nevis onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. Anguilla bleef onderdeel van het Verenigd Koninkrijk.

De economie van Saint Kitts en Nevis is vooral afhankelijk van het toerisme, de landbouw en visserij.

Geschiedenis

Ze werden door Columbus aangedaan in 1493, maar het waren de Britten die zich er het eerst vestigden in 1623. Twee jaar later vestigden zich ook Franse kolonisten. Al snel ontstonden problemen tussen de twee kolonisators, en het probleem werd opgelost in de Vrede van Parijs van 1783, die Saint Kitts en Nevis toekende aan de Britten.

Geografie

Landschap

Het land bestaat uit twee eilanden Saint Kitts (soms ook Saint Christopher genoemd) en Nevis. De twee eilanden worden van elkaar gescheiden door een zeestraat van 3 kilometer, genaamd The Narrows. Beide eilanden zijn ontstaan door vulkanisme en hebben een vulkaan op het eiland. Saint Kitts is het grootste eiland van de twee en heeft verschillende gebergtes. Mount Liamuiga is de hoogste berg van het eiland met 1.156 meter. Aan Saint Kitts zit een schiereiland vast, waar een groot meer te vinden is. Dit meer heet Great Salt Pond. Op het eiland Nevis is Nevis Peak met 986 meter de hoogste berg.

De hoofdstad Basseterre bevindt zich op het eiland Saint Kitts. De grootste stad van Nevis is Charlestown.

Klimaat

Saint Kitts heeft een tropisch savanneklimaat. Dit is een combinatie tussen een savanneklimaat en een tropisch klimaat. Nevis heeft een tropisch klimaat. De twee eilanden hebben te maken met hoge temperaturen het hele jaar door. Ook is het klimaat erg vochtig en er is regenval het hele jaar door. Saint Kitts en Nevis hebben ze maken met orkanen van juli tot november.

Bestuurlijke indeling

Saint Kitts en Nevis is ingedeeld in veertien parishes. Negen parishes liggen op Saint Kitts en de overige vijf liggen op Nevis:



Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Saint_Kitts_en_Nevis&oldid=663563"